V. Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten a Vasúttörténeti Parkban

OKTÓBERBEN ÚJRA DISZNÓTOROS KOLBÁSZFESZTIVÁL

BUDAPESTEN, A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

www.vasuttortenetipark.hu -ra 175x126mm.jpg

2018. október 12-14. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre, egy teljes hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. Ezen kívül disznótoros termékek, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más háztáji termék is megvásárolható a budapesti kolbászfesztiválon.

Rengeteg ingyenes program és ajándékok sokasága várja a látogatókat. Gyerekek részére állatsimogatás, kézműves mesterségek, légcsúszda, ugráló vár, arcfestés, kovácsolás, terepasztal és Nemzetközi Vasútmodell kiállítás lesz. A felnőtteket is remek programok várják, mint például az oldtimer autó és motor kiállítás, teakfa vasútikocsi látogatás idegenvezetéssel, oldtimer traktor és stabil motor interaktív kiállítás, de rengeteg kóstoló és ajándék is várja az érdeklődőket. Egész nap folklór zenei és néptánc előadások lesznek, a vendégek a régi klasszikusokkal és hagyományőrző mulatós zenekarokkal együtt nótázhatnak.

A kolbászfesztivál ideje alatt alacsonypadlós Fesztiválbuszok szállítják a látogatókat ingyenesen a Vasúttörténeti Park és a Nyugati pályaudvar között.

A belépőjegyek megválthatók az ismert jegyirodákban (külföldön is) vagy a helyszínen kézpénzzel, bankkártyával, SZÉP Kártyával, illetve Erzsébet Utalvánnyal. Jegyek az interneten is válthatók: www.ticketportal.hu. Az internetes elővételi jeggyel érkezőknek a jegypénztáraknál nem kell várakozniuk.

Fesztivál nyitvatartási ideje:

Pénteken: 13:00-22:00

Szombaton: 09:00-22:00

Vasárnap: 09:00-20:00

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk elérhetők a: www.kolbaszfeszt.hu,

illetve www.facebook.com/Disznótoros Kolbászfesztivál oldalakon.