A Vasúttörténeti Parkban is kapható a Turista Érem

.

5adf07dd8c80c4.77762358.png

A turista érmék szülőhazája a Cseh Köztársaság. Az első, fából faragott korongok 1997-ben látták meg a napvilágot. A Turista Érmék rendszere hosszú fejlődés során alakult ki. Kezdetben csak néhány Érem került a kiválasztott boltokba, ma már csak Csehországban ezernél is több sorszámozott korong kapható, melyekhez nyomtatott turistatérkép és motivációs gyűjtőjáték is kapcsolódik.
A Turista Érem kerek, fából faragott, kiégetett korong. Kedves, ízléses emléktárgy, de több is annál: érem, amely azt bizonyítja, hogy Ön személyesen is meglátogatta Magyarország valamely gyönyörű vidékét.
A Turista Érméket kizárólag az adott idegenforgalmi látványosságnál lehet megvásárolni, máshol nem kaphatók.
A sorszámmal ellátott érmék megtalálhatók a termálfürdőkben, a nagyobb folyók, tavak mellett, a várak, kastélyok, múzeumok pénztáraiban, a történelmi városok információs központjaiban, a környezeti és épített emlékek, nemzeti parkok, látogatható barlangok, állatkertek és számos egyéb turisztikailag érdekes hely környékén.
A Turista Érmék az évente aktualizált térképpel karöltve nagyszerű kiindulópontot jelentenek az ország gyönyörű látnivalóinak felfedezéséhez. A Turista Érmék rendszere folyamatosan bővül.
A Turista Érmék rövid idő alatt rendkívül kedveltté váltak a kirándulók körében és számos európai országban megjelentek.
A Turista Érmékhez egy speciális gyűjtőjáték is kapcsolódik – további információkat itt találhat.
A Turista Érmék valamennyi magyarországi értékesítőhelyen egységesen 600 Ft áron kaphatók.
A Turista Érem megnevezés és az érmék formája szerzői jogi védelmet élvez.